Loading Events

« All Events

Hur kan vi minska matsvinnet

22 november 09:00 - 12:00

Nätverken Förebyggande av avfall och Rädda Maten bjuder in till nätverksträff på Kretseum.

Ni kommer träffa:

Lisa Garting, miljöpedagog på Sysav, kommer berätta om matsvinnsresan. Vi får följa matens väg och alla de risker att hamna i soptunnan istället för att nå hela vägen fram till magen. Under matsvinnsresan ges förståelse för matsvinn i relation till hållbar utveckling, och möjlighet att reflektera kring vad var och en kan göra för att minska matsvinnet.

Karin Fritz, matsvinnsexpert och rådgivare på Livsmedelsverket, berättar om Livsmedelsverkets arbete och kännedom om konsumenternas kunskap och attityd kring matsvinn vilket ligger till grund för de material som de tagit och kommer visa.

Anmälan senast 17 november

Frågor? kontakta emma.ljungberg@hutskane.se

Details

Date:
22 november
Time:
09:00 - 12:00
Event Categories:
,

Organizers

Nätverket Rädda Maten
Nätverket för förebyggande av avfall

Venue

Kretseum
Arenagatan 2
Malmö, 21623 Sweden