Nätverken Förebyggande av avfall och Rädda Maten bjuder in till nätverksträff på Kretseum.
Ni kommer träffa:
Lisa Garting, miljöpedagog på Sysav, kommer berätta om matsvinnsresan. Vi får följa matens väg och alla de risker att hamna i soptunnan istället för att nå hela vägen fram till magen. Under matsvinnsresan ges förståelse för matsvinn i relation till hållbar utveckling, och möjlighet att reflektera kring vad var och en kan göra för att minska matsvinnet.
Karin Fritz, matsvinnsexpert och rådgivare på Livsmedelsverket, berättar om Livsmedelsverkets arbete och kännedom om konsumenternas kunskap och attityd kring matsvinn vilket ligger till grund för de material som de tagit och kommer visa.
Marcus Norrman projektledare på Renhållningen Kristianstad, berättar om Maträddarna som är ett samarbete mellan Renhållningen Kristianstad, Svenska Kyrkan, Skånes stadsmission och Saveko där de räddar mat från livsmedelsaffärer och leverantörer från att bli till matsvinn genom att dela ut maten som matkassar till hushåll i ekonomisk utsatthet.
Mónika Rüll Lundin, miljösamordnare Helsingborgs stad, pratar om deras nya projekt som ska minska matsvinnet i skolmatsalar. Projektet driver de tillsammans med Beteendelabbet.
Anmälan senast 17 november
Frågor? kontakta emma.ljungberg@hutskane.se